30 Aralık 2008 Salı

mısır ekmeği

Merhaba,
Aşağıda gördüğünüz geçen günkü yazımdan sürpriz dediğim süpriz :)
Hani Uğur Bey'den tarifini aldığım.
Hemen tarife geçeceğim
MISIR EKMEĞİ
3,5 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı normal un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sızma yağ (ayçiçek kullanmamam tavsiye edilmişti, sızma yağ kullandım)
2 tatlı kaşığı şeker (silme)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
**tüm malzemeyi itinayla karıştırıyoruz. suluca bir kıvam oluyor, sakin olun :)
**tereyeğı ile yağlanmış borcama ya da iştediğiniz bir kalıba karışımı dökün
**40-45 dakika 160 derece fırında pişirebilirsiniz
Çok lezzetli bir ekmek. Hele ki sıcakken yiyorsanız, yanında sıcacık bir çay ve peynir. Ayrıca reçelle de çok iyi gidiyor. Hepsini bizzat denedim :)
Hıım unutmadan: İTİRAF: Büyüklerimiz bir tarif vermişler değil mi? Boşu boşuna değil. Bu tarife mutlak surette uymak gerekiyor. Ben biraz kendini beğenmişlik edip, yarım bardak daha mısır unu ekleyince, ekmeğim kenarlarında çatladı, fotoğraftan anlaşılıyor zaten :(

Hiç yorum yok: